miércoles, 17 de octubre de 2012

TIPUS, ACTIVITATS I RELACIONS QUE S’ESTABLEIXEN
Descripció del context particular on es  desenvoluparan les pràctiques
El Servei de seguiment Escolar va ser creat l'any 1986 amb l'objectiu de contribuir a la millora de les condicions socials, educatives i psicològiques del procés d'integració escolar de les persones amb la síndrome de Down, en el període d'escolarització infantil, primària i secundària. El Servei intervé i col•labora amb les diverses parts implicades en el procés: la persona amb discapacitat, la família, l'escola i d'altres professionals.
Atenció a l'infant i a l'adolescent amb la síndrome de Down:
1.Tractament en grup:
·         Dels 5 fins als 16 anys d’edat, el Servei organitza tractament en parella (dos infants) o en grup, segons l’edat cronològica, per incidir en els aspectes d’identitat personal (coneixement d’un mateix), de socialització (relació amb els altres), d’autonomia i d’estructuració i organització del pensament. El fet de poder compartir un espai amb d’altres és bàsic en la construcció de la pròpia identitat dins el procés d’integració escolar i social.
  • Assessorament i orientació als professionals que participen en el procés educatiu de la persona atesa. El seguiment psicopedagògic es duu a terme dins l’àmbit escolar i amb els diferents professionals que hi intervenen.
  • Orientació i seguiment a les famílies.

2. Tallers:
·         Taller d’habilitats cognitives. Adreçat a infants de 4 a 7 anys.
  • Taller d’habilitats socials i comunicatives. Adreçat a infants a partir de 3 anys.
  • Taller de teatre. Adreçat a infants de 6 a 12 anys.

3.  Atenció a les famílies
§  Dins d’aquesta línia, periòdicament es realitzen seminaris i conferències per a pares.
§  Atenció als professionals: Atenció i orientació a les consultes realitzades per professionals de l’escola, dels EAP i de centres privats (mestres, pedagogs, psicòlegs, logopedes, treballadors socials i d’altres). Sessions
§  Formació i docència per a professionals
o   Aula Oberta, curs de formació bàsica sobre la Síndrome de Down.
o   Seminaris d’aprofundiment en temes diversos

No hay comentarios:

Publicar un comentario